Ročni manipulatorji

Ročni manipulatorji so rešitev za dvigovanje bremena brez sile. Naši sistemi so zmožni zagotoviti vse potrebno za pomike ali ustavljanja, z zelo precizno manipulacijo vse do 600kg. To pomeni, da popolnoma razbremenimo delavca in omogočimo večjo varnost. Tu so najboljši industrijski manipulatorji doslej!

Kontrolne enote

Steberni manipulatorji

Stenski manipulatorji

Lahki mostni sistemi

Prijemala

Baterijski sistemi

Ročni manipulatorji izdelani iz pločevine UHSS

V podjetju Binar so združili vso znanje v manipulatorje in jih razvrstili manipulatorje v nosilne razrede 50, 100, 200, 300 in 600kg. Ročni manipulatorji so lahko pritrjeni na nosilni steber, ali pa ga montirajo direktno na nosilno steno oz. konstrukcijo proizvodnje hale. Konzolno dvigalo ima ultra lahko zasnovo, ker je izdelan iz tanke, vendar izjemno čvrste pločevine UHSS. Zaradi njihove nizke teže je manipulacija izredno lahka.

Ročni manipulatorji so namenjeni za hitro in ponavljajočo prenašanje bremen. Namen je, narediti manipulacijo bolj učinkovito. Različni modeli ročnih manipulatorjev imajo seveda, različne nosilnosti. Tako lahko izberete model, glede na vaše potrebe. Elektro ročni manipulatorji, se lahko izdelajo in prilagodijo, glede na potrebe končnega uporabnika. Primer; specialna dvižna orodja oz. prijemala, magnetna prijemala, vakuumska in pnevmatska prijemala. Montaža elektro manipulatorja je odvisna od modela in želja končnega uporabnika. Oprema se lahko montira na tla obstoječega objekta, na steno oz. konstrukcijo, ali pa se izdela nosilec, katerega je mogoče poljubno prestavljati z viličarjem.»Quick-Lift SystemTM« elektro ročni manipulatorji v različnih nosilnih razredih so uporabni v različnih industrijah. Specialne izvedbe elektro manipulatorjev zajemajo tudi izdelavo v inox verziji za čiste prostore v farmaciji (QLAC – Quick-Lift-Arm-Clean) z dvižno kapaciteto 75kg.

ročni manipulatorji

Industrijski manipulatorji za dviganje bremen z visoko tehnologijo

Nepričakovani zapleti in poškodbe, zaradi slabe ali nepopolne industrijske opreme, so še vedno prevelik in predrag dejavnik v industriji. Industrijski manipulatorji ki so jih razvili v podjetju Binar so proizvodnja rešitev, ki postavlja nove temelje lahkotnemu dvigovanju bremen in je poleg tega popolnoma varno. So strokovnjaki na področju združevanja učinkovitosti in ergonomije.
Ročna kontrola je odličen prikaz združitve te visoke tehnologije in povzema bistvo, da prvo ne more brez drugega.

Brez naprezanja do manipulacije 600kg bremen

Industrijski manipulatorji vam nudijo rešitev za dvigovanje bremena brez sile, ki bi bila potrebna za pomike ali ustavljanja in je zmožna zagotoviti, zelo precizno manipulacijo vse do 600kg. To pomeni, da popolnoma razbremenimo delavca in omogočimo večjo varnost.

Manipulator in ergonomska kontrolna enota

Naša ergonomska kontrolna enota, ob pomiku le nekaj milimetrov, pretvarja vaše gibe v elektro signale. Industrijski manipulatorji so dobesedno podaljšek vaše roke in fizično delo opravlja namesto vas. Potrebujete skoraj neznatno silo za pomik bremen vse do 600kg, manipulacija je elegantna in zelo natančna. Ročne kontrole so na voljo v različnih konfiguracijah, možna pa je tudi eksterna kontrola, ki omogoča lažje vodenje bremena, tudi ob uporabi večjega prijemala.

Manipulator predstavlja dvigovanje, manipulacijo bremen in delovni proces, ki mora potekati gladko. Z napravo »Quick-Lift SystemTM« lahko enostavno prilagodite dvižno funkcijo vašemu bremenu. Manipulator ima vgrajeni računalnik, ki omogoča poljubne nastavitve ergonomije in natančnosti. S tem pridobite napravo, ki se najbolje prilagaja vašim potrebam. Binar Quick-Lift SystemTM ročna kontrola je edinstven prikaz najvišjih standardov ergonomije, delovnega mesta, varnosti in produktivnosti. Vsi varnostno kritični sistemi v napravi so podvojeni in omogočajo monitoring. Naša unikatna rešitev pomeni popolno zmanjšanje možnosti napak na račun naprave. To pomeni povečano varnost za operaterja. Vgrajen je tudi sistem nadzora v primeru človeške napake. Vrteči ležajni priklop iz anodiziranega aluminija je del standardne opreme in onemogoča poškodbe, ki bi nastale z rotiranjem, na kablih in žicah.

Ergonomska kontrolna enota ročnih manipulatorjev Binar
manipulator Švedskega proizvajalca Binar
manipulator podjetja Binar
manipulator podjetja Ilirik