Magneti

Magneti so nepogrešljivi v najrazličnejših panogah. Obstoj številnih sodobnih tehnoloških naprav preprosto ne bi bil mogoč brez magnetov. Brez njih si na primer ne bi bilo mogoče predstavljati avtomobilske in sorodnih industrij.

Neodim magneti

Samarij Kobalt

Alnico

Ferit

Plasto Neodim

Magneti imajo pomembno vlogo v industriji

Seveda pa igrajo magneti zelo pomembno vlogo tudi pri proizvodnji bele tehnike in pri izdelavi praktično vseh elektronskih komponent. Vidimo torej, da so magnetni materiali zelo pomembni in da bi bilo brez njih naše vsakodnevno življenje precej drugačno ter, da bi bilo marsikatero opravilo mnogo zamudnejše in napornejše.
V podjetju Ilirik d. o. o., katerega sedež se nahaja v Ljubljani, smo zato zelo ponosni, da so našim naročnikom že vrsto let pri nas na voljo najkakovostnejši magnetni materiali, prilagojeni njihovim konkretnim potrebam. V naši ponudbi so na voljo različni trajni magneti. Pri tem sodelujemo z neposrednimi proizvajalci magnetnih materialov, katerih izdelki sodijo v najvišji kakovostni razred, o čemer med drugim pričata tudi certifikata IATF 16949 in ISO 14001, s katerima se lahko pohvalijo vsi naši poslovni partnerji. Obenem pa smo tudi sami, kot sistemski dobavitelj, pridobili certifikat ISO 9001.

magneti so nepogrešljivi v avtomobilski industriji
magneti

Na voljo vam je brezplačno svetovanje

Zavedamo se, kako pomembno je, da za izdelek, ki ga načrtujete, izberete zares najustreznejši magnet in trajni magnet je zaradi svoje velike učinkovitosti zagotovo odlična možnost za številne namene. Preden se odločite za naročilo, smo vam na voljo za brezplačno strokovno svetovanje. Z veseljem vam bomo predstavili, kakšne lastnosti imajo različni magnetni materiali in kakšne posamezni permanentni magneti, pa tudi vse ostalo, kar vas morda zanima.

Naše individualno strokovno svetovanje poteka na podlagi bogatih izkušenj in poglobljenega znanja, ki ga vseskozi nadgrajujemo. Sledimo najnovejšim razvojnim premikom na področju magnetne tehnologije, kar pomeni, da lahko naročnikom ponudimo najaktualnejše informacije. Specializirani smo predvsem za naslednje materiale:

neodim magneti (NdFeB),
– samarij-kobalt (Sm-Co),
– liti in sintrani Alnico magneti (AlNiCo),
– anizotropični ferit (Feriti)
– plasto magneti (Bonded NdFeB, Bonded Feriti).

Trajni magnet optimizacija in testiranje

Poleg prodaje oziroma dobave in svetovanja so pomembne dejavnosti našega podjetja še optimizacija, testiranje in simulacija funkcij proizvodov, ki vam jih ponujamo. Naš osrednji cilj, ki ga vseskozi zasledujemo pri vseh svojih storitvah, je zagotavljanje vrhunske kakovosti. Če se odločite za sodelovanje z nami, boste dobili magnetne materiale, ki bodo zares optimalni za načrtovani namen uporabe.
Dodatna prednost našega podjetja je, da smo domači, evropski dobavitelj, kar pomeni, da se v primeru sodelovanja z nami izognete zapleteni birokraciji, ki bi bila sicer povezana z logistiko, davkom in nevšečnostim, povezanim s skladiščenjem. Za povrh pa nas odlikujejo izredno kratki dobavni roki. Zagovarjamo namreč sistem JIT (»just in time«), v skladu s katerim imamo stalno na zalogi večje število kosov različnih materialov. Posledično lahko že kmalu po oddanem naročilu odpošljemo material, ki ga potrebujete.
Za konec pa naj omenimo še, da smo naročnikom na voljo tudi za dodatne poprodajne storitve, med katere na primer sodijo:

– magnetenje končnih izdelkov,
– različna testiranja,
– meritve magnetnih vrednosti.

Ponujamo vam torej celostno storitev, od svetovanja in dobave pa vse do različnih poprodajnih dejavnosti, ki poskrbijo za to, da bodo vaši izdelki še kakovostnejši in konkurenčnejši.

trajni magnet testiranje in simulacija
meritve magnetnih vrednosti