Avtomatizacija in robotika

Avtomatizacija in robotika je najpomembnejša dejavnost našega podjetja. Avtomatizacija proizvodnje za vaše podjetje je sedaj lahko v naših rokah, robotska roka in prijemala ter pametna orodja.

Robotska prijemala

Elektromagneti

Vakuumske in pnematske komponente

Hidravlični in pnevmatski magneti

Avtomatizacija proizvodnje

Na podlagi dolgoletnih izkušenj razvijamo in izdelujemo prijemala za robote in avtomatizacijo procesov ter pametna orodja, ki so pri sodobnih strojih vedno bolj avtomatizirana ter mnogofunkcijska. Izdelana robotska roka po naročilu in prijemala zanjo, v podjetju Ilirik naredimo glede na vaše potrebe. Robotska roka in pravo prijemalo omogoča manipulacijo z obdelovanci oziroma prilagajanje njihovih položajev med različnimi proizvodnimi postopki.

Tako imenovana prijemala za avtomatizacijo in pametna orodja imajo izjemno pomembno vlogo v številnih panogah. Uporabljajo se namreč pri avtomatizaciji različnih procesov, kar prispeva k precejšnjemu prihranku časa in k znižanju stroškov. Robotska prijemala lahko torej občutno pripomorejo k optimizaciji proizvodnega procesa, zato se vanje splača investirati.

avtomatizacija in robotika
avtomatizacija proizvodnje

Avtomatizacija in robotika ter robotska roka

Robotska roka ima prijemalo, katero se izdela s pomočjo različnih principov oziroma tehnologij. V našem podjetju se ukvarjamo z izdelavo naslednjih vrst prijemal za avtomatizacijo in pametna orodja:

elektromagneti,
– pnevmatski magneti,
– hidravlični magneti,
– mehansko-pnevmatski magnetni sistemi,
– vakuumske sesalke,
– mehanska (»griper«) prijemala,
– kombinirana prijemala.

Vsak nov projekt za nas predstavlja izziv in se ga z veseljem ter zavzeto lotimo. Robotska roka in njena izdelava se začne z natančnim pogovorom z naročnikom o vseh možnostih in na podlagi analize vaših potreb tudi ustrezno svetujemo pri izbiri najustreznejše rešitve. Pri tem se popolnoma prilagodimo vašim zahtevam, po potrebi pa na koncu izdelave poskrbimo še za ustrezna testiranja oziroma za simulacijo vseh funkcij, s čimer se potrdi, da so izdelana prijemala za avtomatizacijo in pametna orodja zanesljiva ter skladna z načrtovanim namenom uporabe.