QDC sistemi

QDC – Quick die change menjalni sistemi se uporabljajo v industriji preoblikovanja pločevine – stiskalnice: optimizacija fleksibilnosti aplikacije, povečanje proizvodnjih kapacitet.

QDC – Quick Die Change

Hitri menjalni sistemi znižujejo proizvodnje stroške z zmanjševanjem menjalnega časa orodij, to je neproduktivni čas vaše stiskalnice. Z optimizacijo si odprete možnosti hitrejšega prilagajanja tržišču in zahtevam kupcev. QDC sistemi ne bodo samo zmanjšali vaše proizvodnje stroške pri hitri povrnitvi investicije, boste postali veliko bolj konkurenčni, prav tako pa bo vaša proizvodnja veliko varnejša in prijaznejša za zaposlene.

Odločitev za sistem QDC je ponavadi rezultat uporabnega proizvodnjega sistema JIT (Just in time). JIT je proizvodnja metoda pri kateri zagotovimo točno določeno količino izdelkov v točno določenem časovnem roku z doseganjem čim manjšega izmeta in brez zastojev. Dolgi menjalni časi orodja so 100% izguba.

qdc
qdc z orodjem

Standardizirajte višino zapiranja in višino zapenjanja

Standardizacija višine zapenjanja orodja bo povečala hitrost menjave orodja, preprečila zmešnjave in pripomogla k bolj varni nastavitvi. V kolikor ena standardna višina ni mogoča probajte le te minimalizirati, saj je to ključnega pomena za optimizacijo proizvodnje. Možnost standardizacije točk hidravličnih zaklepov, ki omogočajo fiksne spojke je prav tako zelo pomembna, če pa to ni mogoče vam nudimo magnetno vpenjanje.