Robotska prijemala

Različna robotska prijemala, ki jih proizvajamo v našem podjetju, omogočajo prijemanje, odlaganje ali pridrževanje različnih izdelkov in polizdelkov. Uporabljamo magnetna prijemala, za manipulacijo z različnimi nemagnetnimi materiali pa pridejo v poštev mehanska in vakuumska prijemala.

Namensko oblikovana robotska prijemala

Ne glede na obliko in težo vaših izdelkov ali polizdelkov, vam naša robotska prijemala zagotavljajo varno in enostavno premeščanje v proizvodnjem procesu.

Robotizacija proizvodnje in drugih delovnih procesov vam omogočajo naša namensko oblikovana robotska prijemala. Na na voljo so vam številne možnosti izvedbe, ki jih prilagodimo glede na vaše potrebe in namen uporabe.

Nudimo vam vso potrebno podporo in svetovanje pri izbiri ustrezne rešitve. Z izkušnjami, znanjem in lastnim razvojem pomagamo izdelati robotska prijemala za avtomatizacijo. V našem podjetju poskrbimo tako za projektiranje in konstruiranje kot proizvodnjo. Poskrbimo tudi za ustrezno testiranje in simulacijo funkcij ter montažo in servisiranje, zato pri nas dobite celostno storitev na enem mestu. Predvsem pa se potrudimo za to, da naša robotska prijemala izdelana čim bolj skrbno in precizno, saj je to osnovni in bistveni pogoj za njihovo brezhibno delovanje.

robotska prijemala
vakuumska prijemala

Vakuumska prijemala

Kot rečeno kadar imamo opravka z nemagnetnimi materiali uporabimo vakuumsko tehniko. Za svoje stranke tako izdelujemo vakuumske sesalke oziroma vakuumska prijemala za robotiko in avtomatizacijo. Izdelava se prilagodi projektu tako, da upoštevamo načrtovano obremenitev, čemur nato prilagodimo sesalne kapice, da je manipulacija kar se da zanesljiva.

Vakuumska manipulacija se uporablja tam, kjer z magnetom ni možno prijeti, ali oprijem ne bi bil dovolj zanesljiv. Govorimo predvsem o nemagnetnih kovinah, plastiki, lesu, steklu, pa tudi o kompleksnih oblikah, s katerimi z drugimi prijemali težko manipuliramo. Odločitev za vakuumsko tehniko prijemanja je dobra izbira tudi takrat, ko gre za delo z obdelovanci nepravilnih oblik, saj kompletno prijemalo prilagodimo vašemu vpetju. Zaradi tega so vakuumske sesalke oziroma prijemala nepogrešljiv pripomoček v vsaki proizvodnji, skladišču ali povsod drugje, kjer je potrebno premeščanje raznovrstnega materiala.

EOAT

Kjer se tehnologija magnetov in vakuuma ne da uporabiti, uporabimo EOAT mehanska prijemala. V ta namen v našem podjetju izdelamo mehanske klešče poljubnih dimenzij. Njihova uporaba je vsestranska, EOAT prijemala so na voljo v različnih izvedbah. Vodenje je po navadi pnevmatsko, lahko pa poteka tudi preko elektro motorjev ali hidravlike, odvisno od vaših zahtev. Po želji pa vam lahko izdelamo tudi različne kombinirane sisteme, ki bodo do potankosti ustrezali vsem vašim potrebam.
EOAT kombinirani mehansko-pnevmatski magnetni sistemi, izdelani po naročilu, so primerni predvsem za prenos in pridrževanje različnih bremen. Izdelava je možna v kompleksnih oblikah in je popolnoma prilagodljiva specifičnim potrebam vsakega naročnika. Uporaba permanentnih neodym magnetov in kombinacija pnevmatskih cilindrov je rezultat naših dolgoletnih izkušenj, inovativnosti in strokovnega znanja. Znanje nenehno nadgrajujemo, zato lahko poskrbimo tudi za najzahtevnejše izvedbe.
EOAT mehansko-pnevmatski sistemi, ki jih proizvajamo, so konstruirani tako, da zadostijo najvišjim zahtevam, hkrati pa omogočajo tudi čim bolj enostavno uporabo. Poleg tega pa jih odlikujeta tudi zanesljivost in dolga življenjska doba, ki sta dokaz njihove kakovosti.

EOAT