Prijemala

Ponujamo standardna končna prijemala, ki so zasnovana za kar najbolj učinkovito in hitro manipulacijo vašega bremena. Izdelamo pa vam tudi končno prijemalo po meri.

Vse vrste končnih prijemal

Končno prijemalo je lahko pnevmatsko, magnetno, mehansko, ali vakuumsko. Končno prijemalo povzame industrijski manipulator kot celoto in mu doda nenadomestljivo vrednost. Manipulacija s končnim prijemalo je varna, hitra in zanesljiva. Končno prijemalo je bistveni del industrijskega manipulatorja, zato temu posvetimo največ časa in razvoja.

Standardna končna prijemala podjetja Binar

Do sedaj je Binar izdelal že preko 4000 posebnih prijemal za avtomobilsko, aeronavtično, farmacevtsko in ostale industrije, ki uporabljajo ročne manipulatorje.

Prijemala podjetja Binar za NEO 30

NEO 30 lahko manipulira bremena do 30kg z veliko natančnostjo v rokah operaterja.
Skupaj z NEO 30 je na voljo širok spekter končnih prijemal.

Kako delujejo končna prijemala?

Končno prijemalo, ali griper se uporablja za prenos različnih bremen. Njihova zasnova je odvisna od geometrije bremena, ki ga mora prenašati. Vendar naj bi bila rešitev kar se da enostavna in lahka.
Različne tehnike prijemanja se uporabljajo pri dvižnih napravah. Mehanska, magnetna, pnevmatska, ali vakuumska prijemala. Vsako prijemalo ima svojo določeno nosilnost, ki je tudi zasnovano glede na breme. Za vsa prijemala je bistveno, da so enostavna za uporabo, zanesljiva in varna. Vsako prijemalo je testirano pred montažo na končno delovno mesto. Z visoko kvalitetno izdelavo in dolgo življenjsko dobo, so končna prijemala cenovno vzdržna rešitev.
Binar QLS (Quick-Lift System) industrijskih manipulatorjev ponuja široko paleto standardnih končnih prijemal, ki se lahko montirajo na manipulator. Magnetna manipulacija pomeni, da manipuliramo z pnevmatsko vodenim permanentnim magnetom. Z enostavnim pritiskom na gumb, ročne kontrole, enostavno aktiviramo in de-aktiviramo končno prijemalo. Vakuumsko prijemalo je energijsko učinkovito z samozaporno funkcijo. Ob uporabi z elektro manipulatorjem lahko zamenjajo potratna vakuumska dvigala.
Naša končna prijemala so na voljo v različnih oblikah in materialih, glede na to kaj želimo dvigovati in kakšna je pot manipulacije. Vedno si prizadevamo izdelati končno prijemalo, enostavno za uporabo in prijazno do operaterja. Ponujamo vam standardna prijemala, ki jih lahko izberete iz naše ponudbe, ali pa na vašo željo izdelamo prijemalo samo za vašo potrebo.